Expeditie noordkaap - Introductie

Ergens in december 2003 is het idee ontstaan om samen naar de Noordkaap te rijden. Hoe we erop zijn gekomen weten we zelf ook niet meer maar wel weten we nog dat we eerst van plan waren met een zo oud en goedkoop mogelijke auto te gaan. We hadden al gekeken naar verschillende oude pick-ups en zelf naar een Renault 4. Uiteindelijk zijn we bij een 17 jaar oude camper uitgekomen.
We kennen elkaar van de Hogeschool van Utrecht (Technische Bedrijfskunde) waar we al veel in projectgroepjes hebben gewerkt. Toen we een plek zochten om te gaan afstuderen kwamen we bij Frans Maas Logistics Amsterdam (website) terecht. Daar hebben we beide ons onderzoek gedaan en net voor de kerst hebben we onze scriptie ingeleverd. 19 januari was voor ons beide de afstudeerzitting waar we zijn geslaagd! Nu kon het plan om samen naar de Noordkaap te rijden ook daadwerkelijk doorgaan! De volgende dag (20 januari 2004) zagen we op marktplaats (website) een advertentie van een camper. Deze camper stond in Enschede. We zijn er meteen die avond naar toe gereden en voor € 1000,- hadden we een schitterende Renault Trafic uit 1987. Na veel klusdagen (foto 1 en 2) was de camper eindelijk Noordkaap waardig, tenminste, dat hoopten we. Na het aanbrengen van extra verlichting (foto 3) was de camper eindelijk naar ons zin. We stelden vast dat 22 maart 2004 de dag zou zijn dat we zouden vertrekken. We hopen dat dit reisverslag een beeld geeft van wat we hebben meegemaakt. We hebben om de dag een stukje geschreven, wie wat heeft geschreven staat er bij. We
wensen iedereen die dit leest veel leesplezier toe. Tussen de tekst staan ook verschillende foto's. Wanneer hier op wordt geklikt verschijnt de foto in een groter formaat. Ga naar de dag 1 t/m 4.

Ha det så lenge!

Allard-Mark Ebbers (mail)
Rik Kortlandt (mail)

klik voor de foto op originele grootte
klik voor de foto op originele grootte
klik voor de foto op originele grootte
foto 1
foto 2
foto 3

© UseeMedia 2004